sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Omenaista hirvipataa ja sitruunapolentaa


n 0,5 kg hirven patalihaa
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
sipuli
pala juuriselleriä
5 katajanmarjaa
1 laakerinlehti
puoli pakettia pekonia
2 porkkanaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl rosmariiniä
1,5 dl punaviiniä
2,5 dl vettä + 1 lihaliemikuutio
omena

Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihat voissa pannulla, suolaa ja pippuroi palat. Laita palat uunipataan.

Kuori ja pilko sipuli ja selleri. Kuullota sipulit voissa. Lisää juurisellerikuutiot ja anna niidenkin olla pannulla hetki. Suolaa kevyesti ja lisää sekaan murskatut katajanmarjat ja laakerilehti. Lisää kasvisseos pataan lihojen päälle.

Pilko pekonit, paista pannulla. Kuori ja pilko porkkanat. Lisää ne pannulle, kun pekoni on paistunut. Lisää tomaattipyree ja rosmariini. Anna olla hetki pannulla niin että pyreekin paistuu hetken. Lisää lihojen päälle.

Lämmitä vielä pannulla lihaliemi, kaada pataan. Lisää viini.

Hauduta uunissa kannen alla 150 asteessa n 2 tuntia. 10 minuuttia ennen lisää kuorittu, pilkottu omena. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Sitruspolenta
2 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
2 dl polentaryynejä
6-7 dl vettä + 1 kanaliemikuutio
1 pienen sitruunan mehu ja puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 dl raastettua parmesaania
voinokare, suolaa, mustapippuria

Laita vesi ja liemikuutio kattilaan kiehumaan.

Kuori ja purista valkosipulinkynnet. Kuullota voissa toisessa kattilassa. Lisää polenta ja puolet kuumasta liemestä. Hauduta miedolla lämmöllä.

Kun seos on paksua, lisää loput liemestä. Haudutan 5 min. Lisää mukaan sitruunankuori ja -mehu, voi, mausteet ja parmesaaniraaste. Tarjoa padan kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti