torstai 30. tammikuuta 2014

Hirveä kermakastikkeessa

~500 g hirven patalihaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
4 kokonaista maustepippuria
sipuli
(sokeria ripaus)
kermaa

Leikkaa hirven liha suikaleiksi. Paista paistinpannulla voissa muutamassa erässä kauniin ruskeiksi. Mausta jokainen erä suolalla ja pippurilla ja laita kattilaan.

Pilko sipuli, paista voissa. Kaada lihojen päälle kattilaan.

Kun kaikki lihat ja sipulit on paistettu, kaada 4 dl vettä pannulle ja anna kiehahtaa. Rapsuta lastalla kaikki rippeet paistinpannun pohjalta, jotta vesi saa mahdollisimman paljon makua. Lisää liemikuutio ja anna sen sulaa.

Laita puhtaan kattilan pohjalle 3 rkl voita sulamaan, lisää jauhot ja anna niiden kiehahtaa. Lisää osissa lihaliemi ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Kun kastike on kiehunut pari minuuttia,  lisää ripaus suolaa ja vähän rouhittua mustapippuria sekä 4 maustepippuria. Kaada lihojen päälle.

Anna lihojen kiehua matalalla lämmöllä n 1,5 tuntia.

Lisää kermaa pehmentämään makua. Maista, lisää tarvittaessa suolaa/pippuria tai ripaus sokeria.

Tarjoa keitinperunoiden kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti