perjantai 31. tammikuuta 2014

Italialainen pata


hirvenlapaa 500-700 g pala
vehnäjauhoja jauhoittamiseen
paria viipaletta vaille paketti pekonia (tai pancettaa)
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä paistamiseen
3 dl kuivaa valkoviiniä
1 tlk kuorittuja kokonaisia tomaatteja
3 dl lihalientä (tai 3 dl vettä + 1 lihaliemikuutio)
kuivattua rosmariinia
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rkl kapriksia
tuoretta persiljaa silputtuna

Leikkaa liha paloiksi. Jauhota. Paista lihat paistinpannulla oliiviöljyssä. Laita lihat pataan.

Viipaloi pekoni ja paista pannulla.  Laita pataan.

Kuori ja pilko porkkana ja sipulit. Pilko varsiselleri. Kuullota sipuli pekonirasvassa, lisää tarvittaessa öljyä. Kun sipulit vähän pehmenneet lisää joukkoon valkosipulit, porkkanat ja sellerit ja paista muutama minuutti. Laita kasvikset pataan.

Kuumenna viini ja lihaliemi pannulla. Mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Kaada pataan.

Lisää pataan myös purkkitomaatit.

Laita uuniin 175 asteeseen noin 1,5-2 tunniksi. Tarkista maku ja mureus. Sekoita joukkoon kaprikset ja tuore persilja.

Tarjoa perunamuussin tai keitetyn pastan kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti