keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Hirven ulkofile, punaviinikastike ja bulgur


Bulgur:

3 dl vettä
1,5 dl bulguria
chiliä ripaus
0,5 lihaliemikuutiota
kourallinen rusinoita sekä vettä niiden liotukseen
2-3 rkl pinjansiemeniä
persiljaa
suolaa, pippuria
valkoviinietikkaa
oliiviöljyä

Kiehauta vesi, mausta ripauksella chiliä ja puolikkaalla lihaliemikuutiolla. Lisää bulgur, keitä n 8-10 minuuttia.

Lämmitä samaan aikaan vähän vettä kattilassa, laita rusinat veteen pehmenemään.

Paista pinjansiemenet pannulla. Kaada vesi pois rusinoista. Lisää rusinat pannulle pinjansiemenien joukkoon, samoin pienennetty persilja. Mausta suolalla, pippurilla, ripauksella valkoviinietikkaa ja noin ruokalusikallisella hyvää oliiviöljyä. Kun bulgur on valmista, lisää rusinaseos mukaan. Pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.

Hirven filee ja punaviinikastike:

hirven filee
suolaa, pippuria
voita paistamiseen

kastikkeeseen:
1 pieni sipuli pilkottuna
8 valkopippuria
2 dl punaviiniä
5 + 5 persiljanoksaa
1 laakerinlehti
oksa timjamia tai rosmariiniä
3 dl vettä ja puolikas lihaliemikuutio
0,5 dl vettä pannun huuhteluun
voita
(ruskeaa kastikkeensuurustetta)

Laita kattilaan viini, pilkottu sipuli, kokonaiset pippurit, 5 persiljanoksaa, laakerilehti sekä timjami- tai rosmariinioksat.

Keitä kunnes viiniä on jäljellä noin puolet. Siivilöi ja ota laakerinlehti talteen.

Lisää kattilaan vesi ja puolikas lihaliemikuutiota. Laita laakerinlehti takaisin liemeen. Laita uudet persiljanoksat kattilaan. Keitä voimakkaasti kunnes liemi sakenee. Poista sitten persiljanoksat.

Paista hirven filee pannulla. Suolaa, pippuroi ja kääri folioon vetäytymään.

Laita puoli desiä vettä lihanpaistopannulle. Kiehauta ja kaavi lastalla kaikki maut talteen. Kaada kastikkeen joukkoon.

Lisää pieni määrä (pari rkl) voita kastikkeen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi mahdollisesti pieni määrä ruskeaa kastikkeen suurusta joukkoon, jotta saat sopivan paksuuden kastikkeeseen. Maista ja mausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti