perjantai 19. joulukuuta 2014

Hirvipiirakka


Taikina:
5dl vehnäjauhoja
200 g voita
250 g maitorahkaa

Nypi jauhot pehmeää rasvaan, lisää rahka. Anna taikinan olla kylmässä täytteen tekemisen ajan.

Täyte:
1 sipuli
400-500 g hirven jauhelihaa
öljyä paistamiseen
2 dl (puuro)riisiä
1 kananmuna
suolaa, pippuria, soijaa, sinappia, oreganoa

Keitä riisi suolatussa vedessä kypsäksi.

Paista hiennonnettu sipuli öljyssä. Lisää liha ja ruskista.

Sekoita liha ja riisi. Mausta erittäin vahvasti (maku häipyy piirakan sisällä muuten). Lisää raaka kananmuna joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli ja lisää täyte pääle. Kauli toinen pala taikinast samankokoiseksi ja laita kanneksi. Käännä reuna piirakan alle.Koristele halutessasi ylijääneellä taikinalla.

Pistele pinta haarukalla ja voitele kananmunalla. Paista 225 asteisessa uunissa kauniin ruskeaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti