sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Piparjuuriliha


0,5 kg hirven patalihaa tai lapaa
1 l vettä
1,5 tl suolaa
2 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
iso sipuli kuorittuna ja lohkottuna
20 kokonaista valkopippuria
2 laakerinlehteä

Ota liha huoneenlämpöön ajoissa. Huuhtele liha veden alla, laita kattilaan. Lisää vesi ja ja anna kiehahtaa. Kuori vaahto pois.

Kun vaahtoa ei nimeksikään enää tule, lisää kaikki muut aineet. Anna hiljalleen kiehua kunnes liha on mureaa (1,5-2 tuntia).

Nosta liha ylös. Siivilöi liemi, ota porkkanat talteen.

Lisäksi tarvitaan:
1 rkl maizenaa
2 rkl kylmää vettä
2 rkl etikkaa
2 rkl sokeria
suolaa
3 rkl raastettua, tuoretta piparjuurta
1-2 dl kermaa

Kiehauta liemi. Lisää veteen sekoitettu maizena ohuena nauhana. Lisää muut aineet. Maista ja mausta tarpeen mukaan.

Leikkaa liha paloiksi, lisää lihat porkkanoiden kanssa takaisin liemeen. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti