maanantai 3. marraskuuta 2014

Kreikkalainen pata


500 g hirven patalihaa tai paistia
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia hienonnettuna
mustapippuria rouhittuna
n 4 dl vettä
1 dl oliiveja
100-200 g fetaa (Lidlin salaattijuusto Sofra on paras tähän)

Ota liha ajoissa huoneenlämpöön. Leikkaa kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit reiluiksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet,

Ruskista lihakuutiot öljyssä paistinpannulla.Mausta suolalla ja laita ne pataan. Paista myös sipulit nopeasti. Lisää pataan. Lisää myös hienonnettu rosmariini ja mustapippuri. Anna pieni määrä vettä kiehahtaa paistinpannulla, jotta saat kaikki lihan paiston maut talteen. Kaada pataan, lisää loppu vesi.

Hauduta 200 asteessa n 2 tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa. Lisää sekaan oliivit, joista kivi poistettu. Lisää myös murennettu feta. Padan ei enää tarvitse kiehua.Tarjoile keitetettyjen perunoiden tai riisin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti