perjantai 13. joulukuuta 2013

Routapaisti hirvestä


1,5 kg hirvenpaisti, suoraan pakastimesta otettuna

Laita jäinen paisti suoraan uunipellille. Laita pelti uunin alaosaan. Paista 75 asteisessa uunissa 8-10 tuntia. Mikäli käytät paistomittaria, tulee lihan sisälämmön olla 65-70 astetta.

Suolaliemi:
1 l vettä
4 rkl merisuolaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamia
0,5 rkl rosmariinia

Kiehauta vesi+suola. Lisää mausteet ja karkeasti pilkotut sipulit. Laita liemi pataan tms. astiaan. Laita lämmin paisti suoraan uunista liemeen. Anna lihan olla liemessä yön yli (mikäli se on valmistunut illaksi) eli n puoli vuorokautta. Nosta liha liemestä, kuivaa pinta ja leikkaa tarjolle ohuiksi viipaleiksi.



 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti