maanantai 2. joulukuuta 2013

Luumulla täytetyt paistikääryleet


Hirven paistia
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita paistamiseen

1 pkt pekonia tai prosciuttoa
persiljaa
luumuja

kastike:
3 dl vettä
1,5 dl punaviiniä
2rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 tl timjamia
tummaa kastikesuurustetta

Leikkaa liha vähän kohmeisena ohuehkoiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä lihaviipaleille pienittyä persiljaa. Laita päälle 1-2 pehmeää luumua. Kääri rullalle, rullaa päälle viipale pekonia tai prosciuttoa. Kiinnitä coctailtikulla.

Mikäli paistista ei saa leikattua kaikkea kauniiksi viipaleiksi, leikkaa ne osat vain paloiksi. Mausta palat ja paista/keitä kääryleiden kanssa. 

Ruskista kääryleet voissa. Laita kääryleet kattilaan, lisää päälle kastikkeen aineet kastikesuurustetta lukuunottomassa. Huuhtele paistinpannu tilkalla vettä ja laita sekin kattilaan.Hauduta 1-2 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.

Ota lihakääryleet liemestä ja pidä lämpiminä folion alla. Kuumenna liemi ja suurusta tummalla kastikesuurusteella.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti