Luumulla täytetyt paistikääryleet
Hirven paistia
suolaa
rouhittua mustapippuria
voita paistamiseen
1 pkt pekonia tai prosciuttoa
persiljaa
luumuja
kastike:
3 dl vettä
1,5 dl punaviiniä
2rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 tl timjamia
tummaa kastikesuurustetta
Leikkaa liha vähän kohmeisena ohuehkoiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä lihaviipaleille pienittyä persiljaa. Laita päälle 1-2 pehmeää luumua. Kääri rullalle, rullaa päälle viipale pekonia tai prosciuttoa. Kiinnitä coctailtikulla.
Mikäli paistista ei saa leikattua kaikkea kauniiksi viipaleiksi, leikkaa ne osat vain paloiksi. Mausta palat ja paista/keitä kääryleiden kanssa.
Ruskista kääryleet voissa. Laita kääryleet kattilaan, lisää päälle kastikkeen aineet kastikesuurustetta lukuunottomassa. Huuhtele paistinpannu tilkalla vettä ja laita sekin kattilaan.Hauduta 1-2 tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Ota lihakääryleet liemestä ja pidä lämpiminä folion alla. Kuumenna liemi ja suurusta tummalla kastikesuurusteella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti