tiistai 23. huhtikuuta 2013

Hirvipata uunissa


600 g -1 kg hirven paistia tai patalihaa
1 pkt pekonia
2 porkkanaa
juuriselleriä
lanttua
suppilovahveroita pakkasesta (tai kanttarelleja)
n 1/2 dl punaviinietikkaa
suolaa, pippuria
worcesterhire -kastiketta
balsamicoa

Ruskista pilkottu pekoni. Poista lihat ja jätä rasva pannuun. Ruskista pilkottu hirvenl liha. Poista lihat pannulta, pyöräytä myös pilkotut juurekset pannulla. Paista myös sienet. Lisää voita tarpeen mukaan.

Laita lihat, pekonit ja juurekset kannelliseen uunipataan. Lisää vettä niin että ainekset nippa nappa peittyvät, ylimmät voivat jäädä pikkaisen pintaankin. Lisää n 1 tl suolaa, mustapippuria. Lisää mukaan myös noin 1 rkl worcestershire-kastiketta ja vähän vähemmän balsamicoa.Lisää pataan myös punaviinietikkaa, määrä tuntuu paljolta mutta ei ole kirjoitusvirhe. Voit myös lisätä ensin vaikka puolet määrästä ja lisätä sitten myöhemmin lisää.

Kansi päälle ja 175 asteiseen uuniin 1,5 tunniksi. Ota pata ulos ja maista. Lisää suolaa, pippuria tai etikkaa tarpeen mukaan. Laita vielä puoleksi tunniksi uuniin. Lisukkeeksi riisi+ohraa tai kuoriperunoita.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti