tiistai 23. huhtikuuta 2013

Hirvipata


600 gr hirven paistia
1 pkt pekonia
1 l hirvilihalientä (tai muuta lihalientä)
3 dl punaviiniä
3 rkl tomaattipyreetä
suppilovahveroita
2 porkkanaa
1 pieni lanttu
sipuli
6 maustepippuria
6 katajanmarjaa
suolaa

Leikkaa liha kuutioiksi. Paloittele myös pekoni. Ruskista ensin pekoni. Jätä rasva pannuun mutta poista pekonipalat odottamaan hetkeksi. Paista hirvenlihat pekonirasvassa, lisää tarvittaessa voita paistamiseen. Lisää tomaattipyree ja paista vielä hetki.

Paista pannulla myös sienet ja sipulit.

Laita lihat kattilaan/pataan, kaada päälle hirviliemi ja punaviini. Lisää kuoritut ja paloitellut juurekset, sienet ja sipuli. Lisää mausteet. Keitä n 1,5 tuntia. Tarkista lihan mureus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti