perjantai 28. maaliskuuta 2014

Kermainen pata

n 500 g patalihaa
voita
suolaa
0,5 rkl vehnäjauhoja
sipuli
1 rkl tomaattipyrettä
0,5 tl sokeria
1 tl paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
0,5 tl rosmariiniä
1 tl timjamia
1,5 dl kuivaa valkoviiniä
1,5 dl vettä + lihaliemikuutio
kanttarelleja (tuoreita tai pakastettuja)
voita paistamiseen
1 dl kermaa
1 dl hillosipuleita

Leikkaa liha kuutioiksi. Paista lihat erissä pannulla voissa ruskeiksi. Laita lautaselle odottamaan, suolaa jokainen erä.

Paloittele sipuli, ja paista äsken käyttämässäsi paistinpannussa. Laita lihat takaisin pannuun ja sirottele vehnäjauhot niiden päälle. Lisää tomattipyree, pippuria, paprikajauhe ja yrtit. Paista hetki. Siirrä lihat pataan ja kaada viini päälle.

Kaada vesi paistinpannuun ja kuumenna. Ota kaikki pannun pohjaan tarttuneet maut talteen rapsuttamalla lastalla. Lisää lihaliemikuutio ja anna sen sulaa. Kaada lihojen päälle pataan.

Hauduta n 1,5 tuntia hiljaisella lämmöllä. Pidä kansi kiinni ja sekoittele välillä.

Paista kanttarellit pannulla voissa. Lisää pataan. Lisää myös hillosipulit ja kerma. Haudata vielä puoli tuntia. Maistele ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti