tiistai 25. maaliskuuta 2014

Chili con hirvi


0,5 kg hirven lapaa tai paistia
suolaa. rouhittu amustapippuria
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
0,5 tl paprikajauhetta
chiliä maun mukaan
1 dl olutta
1 prk tomaattimurskaa
1 prk ruskeita papuja tai itse liotettuja& keitettyjä papuja

Tarjoiluun:
riisiä
ranskankermaa
tuoretta korianteria

Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko paprikat isoiksi kuutioiksi. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Poista chilin siemenet ja valkoiset osat, hienonna.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, ruskista lihakuutiot. Siirrä lihat pataan.

Paista myös vihannekset ja mausteet. Siirrä pataan.

Kaada olut paistinpannulle ja raaputa pannu puhtaaksi liemeen. Anna kiehahtaa, kaada pataan.

Lisää pataan tomaattimurska ja suolaa. Paista 175 asteessa tunti.

Ota pata uunista, maista lientä ja mausta tarpeen mukaan jo tässä vaiheessa. Lisää pavut. Paista toinen tunti uunissa.

Maista valmista pataa ja mausta tarvittaessa. Ripottele annoksien päälle tuoretta korianteria.Tarjoile keitetyn pitkäjyväisen riisin ja ranskankerman kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti