tiistai 23. heinäkuuta 2013

Hirvihampurilaiset


400 g hirvenjauhelihaa
2 kananmunaa
1 tl suolaa
Rouhittua mustapippuria
noin 2 rkl sinappia (tavallinen sinappi, esim Auran sinappi)
4-5 ruohosipulinvartta pilkottuna

Sekoita kaikki yhteen. Muotoile pihveiksi ja paista grillin paistolevyllä (tai paistinannulla) kypsiksi.

Tarjoile itseleivottujen sämpylöiden, jäävuorisalaatinlehtien, suolakurkkuviipaleiden ja kermaviilikastikkeen kanssa. Kermaviilin voi maustaa esim. suolalla, sinapilla, sokeriripauksella ja silputulla ruohosipulilla.

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Hirvirullat

800 g hirvipaistia
fetaa tai sinihomejuustoa
1 pkt (savu)pekonia
vettä
suolaa
hienoksi rouhittua mustapippuria
maustepippureita
katajanmarjoja

Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi, suolaa oikein kevyesti ja pippuroi. Nosta joka paistisiivulle pieni juustoviipale. Feta on parempaa, sinihomejuusto kelpaa sekin. Pyöritä rullaksi, ja rullaa päälle viipale pekonia. Kiinnitä hammastikulla.

Paista voissa paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan. Laita paistinpannuun vettä ja kuumenna, jotta kaikki paistomaut siirtyvät liemeen. Kaada vettä lihojen päälle, niin paljon että liki peittyvät. Laita liemeen n 6 kpl maustepippureita ja saman verran kokonaisia katajanmarjoja. Lisää kevyesti suolaa (parempi maistaa vasta sitten likempänä paistoajan loppua onko suolaa tarpeeksi ja lisätä sitten. Juusto ja pekoni tuovat kuitenkin ruokalajiin jonkin verran suolaisuutta).

Paista 150 asteisessa uunissa noin tunti. Halutessasi voit kaataa liemen kattilaan ja suurustaa sitä hiukan. Lisukkeeksi joko perunat tai nauhapasta.